Taner KILIÇ

Taner KILIÇ

[email protected]

Erzurum’da Hastane ve Doktor Yeterlimi?

22 Kasım 2019 - 10:36

Merhaba sayın okuyucularım sizlere bu yazımda Erzurum’da bulunan hastaneler hakında vatandaşlardan gelen şikayetleri yazmak istedim.

İlk olarak devlet hastanelerinden bahsetmek istiyorum. Doğunun parisi dediğimiz Erzurum; maalesef hastaneler konusunda yetersiz.  Bana göre Doğu Anadolu bölgesinin en iyi hastaneleri Erzurum’da diye bilir vatandaşlar.

1.Olarak Erzurum’da maalesef hiçbir devlet hastanesinde ve üniversiteye ait hastanede Allerji polikliniği yok.  Yanlış duymadınız Allerji polikliniği yok. Çok önceden sanırım varmış doktor olmayınca bu bölüm kapanmış ve eğer bu poliklinik ile alakalı muane olmaya kalkkarsanız Trabzon’a gitmek zorunda kalacaksınız. Koskoca Erzurum’dan kalkıp Trabzona gideceksiniz yani.

Oysaki Erzurum’a Ağrı, Iğdır, Kars, Bingöl, Muş vs.bölge illerinden muane olmaya gelen çok sayıda insan var.

Önümüzdeki yıl Erzurum Şehir Hastanesinin açılması planlanıyor,Şatafatlı bir hastane olacağı söyleniyor. Bakalım bu hastenede Allerji polikliniği olacakmı? Bekleyip göreceğiz.

2.Olarak Erzurum halkı özel hastaneden yana şikayetçi yine doğunun parisinde bir tek özel hastane var ve insanlar mecbur kaldığı zaman bu hasteneye gitmek zorunda kalıyor.

Şimdi ben sormak istiyorum; neden alternatif bir özel hastane yok. İş adamları yatırım yapmak mı istemiyor, Yoksa hastaneye açmaya istiyorlar fakat engellermi çıkıyor karşılarına. Sivas’ta bile nerden baksan en az 5-6 özel hastane var. Sivas Erzurum’un yarısı kadar nüfusa sahip bir il sizcede acayip gelmiyormu bu durum.

Kalın sağlıcakla….                

YORUMLAR

  • 0 Yorum