Taner KILIÇ

Taner KILIÇ

[email protected]

Özel Sektör Temsilcileri Çalışma Saatlerinin Haftalık 40 Saate Düşürülmesini İstemiyor…

27 Şubat 2024 - 13:40

Merhaba sayın okuyucular bu haftaki yazımda çalışan insanların düşüncelerini dile getirmek istedim.

Günlerdir haberlerde, haftalık çalışma süresinin 45 saatten 40 saate düşürülmesi konusunun gündeme alınabileceği iddia edildi. Lakin bu konu ile alakalı resmi birimlerden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Hali hazırda ortalama 21 yıldır ülkemizde haftalık çalışma saatlerimiz 45 saat, günlerdir çeşitli haberler yayınlanarak mesai saatleri 4, saat olacağı yönünde, Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Geçen Cuma günü Bakan Vedat Işıkhan İzmir’de bir çeşit ziyaretlerde bulundu. İş dünyasıyla bir araya gelen Işıkhan özel sektör temsilcilerinin taleplerini dinlemiş. Günlerdir ülke gündeminde en çok konuşulan konular arasında çalışma mesailerinin 45 saatten 40 saate indirilmesi çalışması. Bakan Işıkhan böyle bir çalışmanın olmayacağını belirtmiş.

Konuya açıklık getirmek gerekirse, Kamu kurumlarında böyle bir çalışma olsa bile özel sektör temsilcileri tamamen bu duruma karşı çıkıyor ve Asla istemiyor.
Hiçbir özel sektör haftalık mesai saatlerinin düşürülmesini kabul etmiyor ve iş kaybının olacağını düşünüyor.

EBSO Başkanı İbrahim Gökçüoğlu şubat olağan meclis toplantısında açıklamalarda bulunmuş.

Başkan Gökçüoğlu yaptığı açıklamada;

“Cuma günü Çalışma Bakanımızı burada ağırladık. O gün de değinildi, Bakan da yapılmayacağını söyledi. Çalışma saatlerinin 40’a çekilmesi umarım bir daha gündem olmaz. Ortanca yaşın 34’e çıktığı ve dünya literatüründe yaşlanma sürecine girildiği bir dönemde 40’lı yaşlarında insanların emekli edilmesinin maliyeti ülkemiz açısından çok ağırdır. Sosyal güvenlik kurumu bu yükü taşıyamaz.”

Çalışma şartlarında özellikle çocuklu anneler için söylüyorum eminim böyle bir uygulamanın olması onlar için çok güzel olacak çünkü çocuklarıyla yeterli derecede vakit geçiremiyor hatta çalışan anneler çocuklarını tüm gün kreşe bırakmak zorunda kalıyor. Ve anne çocuk ilişkisi yeteri kadar verimli olamıyor.
Umarım böyle bir uygulama hayata geçirilir ve çalışan insanların kalbini kazanırsınız.
Kalın sağlıcakla…

YORUMLAR

  • 0 Yorum