Taner KILIÇ

Taner KILIÇ

[email protected]

Erzurum'da Sağlık sitemi ve Atatürk Üniversitesi Hastanesi'nin duyarsızlığı

16 Şubat 2022 - 15:25

Merhaba sayın okuyucular…

Sizlere Erzurum’da Hastane sağlık siteminde oluşan problemleri dile getirmek için bir yazı kaleme aldım.

Daha önce Erzurum’da Özel hastane ile ilgili yazı kaleme almıştım. Erzurum’da yeteri kadar özel hastane olmaması insanları mağdur etmektedir.

Şimdi diyecekseniz ki Erzurum Şehir Hastanesi var, Üniversite hastanesi var.  Var elbette… Ama gelin görün ki yeteri kadar hizmet veremiyor bu hastaneler.  Randevu almak zaten başlı başına bir sorun. Geçen gün ben kendim bizzat muayene olmak istedim. Randevu falan almak mucize…

Sonra bir arkadaşım aracılığı ile Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesine çok zor olmak kaydı ile sıra bulabildim. Lakin sıra bulduk bulmasına Üniversitesinin sıramatik sitemi ya bozuk yada doktor kafasına göre hasta seçiyor.

Örneğin ben öğlen saat 13.00 de hastaneden sıra aldım sıra numaram 65 bekliyorum ortalama herhâlde 1 saate sıra gelir diye olabilir normaldir. Ve ben tam 3,5 saat bekledim meğerse mesela tabelaya bakıyorum sıra 63 olmuş ha iyi dedim 2 hasta var bana o zaman ama sonra baktım sıra numarası 20’ye düştü sonra 30 sonra 19 sonra 60 sonra 42 vs.vs.
Neymiş gerekçe 7 yaş altı ve 65 yaş üstü öncelikliymiş olabilir onu da geçtim bir sürü insan kapı önünde bekleyip doktor odasına dalarak diğer bekleyen hastaların sırasını gasp ediyor. Belki insanlar anlayışsız olabilir. Ben de doktora söyledim şikâyetimi bir şey demedi doktorun sesi çıkmıyor yetkilere söylüyorum bizde bıktık bu durumdan artık diyorlar. İyide doktor ses çıkarması lazım ben illa kavgamı etmem lazım bu ne sorumsuzluk arkadaş nerde yaşıyoruz.

Bu sıramatik sitemini kim neye göre yapmışsa yanlış yapmış sıralama olarak rakamları takip ederek gitsin böyle bir sağlık sitemini ben hiçbir hastanede görmedim İzmir’de hastaneler var böyle bir şey yok yani.

Ayrıca İnternet üzerinden araştırma yaptım 64 kişi şikayette bulunmuş Atatürk Üniversitesi hakkında ve yetkiler bunu görmüyor mu?

Acilen bu sitem üzerine bir el atılması lazım... 

Size bir kaç şikayeti paylaşacağım...

Kalın sağlıcakla…





 

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Orhan
    2 yıl önce
    Doktorların istifa ettikleri ile ilgili çin virüsü çıktığından beri haberler yapılıyor. Ama bu haberler halkın umrunda değil. Türkiye'deki doktorları yurtdışına kaçırırsanız olacağı bu. Yazar bile doktora kızmış. Doktor sırası olmadığı halde gireni uyardıktan sonra sırasını beklemeyen hasta doktora sert çıkıyorsa doktor ne yapsın? Tartışıp dayak mı yesin?
  • Hümeyra
    2 yıl önce
    Buhara hastanesinin dr ların sırtından geçindiği dr lara amelyat yaptırmadıklarını da biliyormusunuz bknların ortak olduğunu bu yüzden bu hastaneye kimse doğru birşey yaptıramıyor amelyatlara izin verdirmiyorlar kim ilgilenecek hiçkimse