Taner KILIÇ

Taner KILIÇ

[email protected]

Krediler düşse ne fayda fiyatlar tavan yaptı

17 Haziran 2020 - 14:57

Merhaba Sevgili Erzurum Şehir Gazetesi okurları. Devletimiz,Emlak piyasasını canlandırmak için birinci el ve ikinci el konutlara yönelik uygun faizli kredi kampanyası başlattı.

Kamu bankalarının faiz oranlarını düşürmesinin konut ve araç piyasasını olumsuz yönde etkilediğini söyleyeyim.“Deprem oluyor kiralar artıyor Şimdi faizler düştü talep arttı, konut ve ikinci el araç fiyatları yükselişe geçti.

Yani 100 Bin liralık daire fiyatı krediler düştükten sonra 130 bin lira oldu. Bir araba değeri 50 Bin TL ise şimdi oldu 80 Bin TL.

Zaten 2.el araba almış başını gidiyor. Araç bulmakta güçlük çekiliyor. Bunun temel nedeni fabrikaların yeni araç üretememesi. ilerleyen günlerde araç üretilmeye başlanacak fiyatlar düşer elbet. Koronavirüs (Kovid19) salgını sebebiyle tüm dünyada olduğu gibi Ülkemiz dede tüm sektörlerin yanı sıra ikinci el otomotiv sektörünün de bu salgından olumsuz etkilendiğini gördük.

Ama benim bir tavsiyem var yeni çıkacak araçlardan devletimiz KDV ve ÖTV’den biraz düşürür araçların fiyatları düşünce de vatandaş 0 araca yüklenecek bu durumda’da 2.el araba piyasası ciddi düşüş görür. İnsanlar aracını satamayacak hale gelincede fiyatları aşağı çekmiş olur 0 araba varken neden 2.el araba alayım yani değimli mantık olarak.

 Pandemi sonrası dünyadaki tüm sektörlerde olduğu gibi ulaşımda da bireyselleşme olacağını göz önünde bulundurursak tüketicilerin bireysel otomobil alımlarının artarak sıfır araç isteğindeki problemlerden dolayı da istekler ikinci el araca kayabilir.

Evi arabası olan vatandaş satmaya kalkıyor ve fiyatlar talep olunca artıyor bu nasıl bir durumdur hükümetimizde bu işe bir el atsın bence yoksa düşen kredi faiz oranları bir işe yaramıyor aynı sanki yüzde 1’li fiyatlara geliyor değişen bişey olmuyor yani.

Kalın sağlıcakla…

YORUMLAR

  • 0 Yorum