Taner KILIÇ

Taner KILIÇ

[email protected]

BU PROJELER ALKIŞLANIR

23 Ocak 2021 - 13:45 - Güncelleme: 23 Ocak 2021 - 13:47


Merhaba sayın okuyucular…

Sizlere Erzurum’da yapılan ve yapılacak örnek projelerden bahsetmek istiyorum.
Geçen hafta imzalanan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ile Palandöken belediyesi “Hayvan Atığı Biyogaz Dönüşüm Tesisi” projesine destek alarak 18 ay içinde bu projeyi bitirerek Erzurum’a değerli bir tesis kazandırmış olacak.

Başkan Muhammet Sunar’ı canı gönülden destekliyorum Erzurum’da olması gerek bir tesis malumunuz hayvancılık bakımından ilimiz önemli bir konumda. Bu proje ile de onlarca kişiye iş sağlamış olacak.

Benimde naçiz hane bir teklifim olacak madem bu tesis kurulacak bir tesiste gübre fabrikası kurun emin olun ciddi ekonomik katkı sağlayacaktır. Halen ülkemiz gübreyi yabancı ülkelerden temin etmektedir. Erzurum’da madem hayvancılık yapılıyor hem bu iş neden olmasın ayrıca Erzurum’da çiftçilik yapan vatandaşlarımıza da katkıda bulunmuş olursunuz.
Belediyenin yapacağı tesisle ilgili az bilgide aktarmış olayım.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı koordinasyonunda yürütülen Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında destek alan belediye 18 ay içerisinde tamamlanması planlanan ve toplam 9,5 milyon TL bütçeye sahip projeye, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 7 milyon TL destek sağlanacak.  Proje ile Palandöken ilçesine bağlı Maksut Efendi, Nene Hatun ve Şehitler mahallelerindeki büyükbaş hayvan atıkları toplanıp elektrik enerjisi ve fermente (organik) gübre elde edilecek. Bu çerçevede günde 66,5 ton atık gübre değerlendirilerek 380 kw elektrik enerjisine dönüştürülecek ve yılda 2624 ton fermente gübre elde edilecektir. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte 20 kişiye istihdam sağlanacaktır.

Kalın sağlıcakla…

YORUMLAR

  • 0 Yorum