Prof.Dr.Berhan Yılmaz

Prof.Dr.Berhan Yılmaz

[email protected]

YEDİ, SEKİZ, DOKUZ ŞEHİT…

08 Ekim 2018 - 12:56

Bir şehidin senin duana ihtiyacı olduğunu düşünüyorsan ya şehitliği anlayamamışsın, ya İslam'ı, ya da Allah'ın vaadinden dönmeyeceği gerçeğini.

Unutma ki; duaya ihtiyacı olan sensin. Hataları sebebiyle vatan evlatlarının toprağa düşmesine katkısı olan, üstüne üstlük vatan evlatlarının şehadetinden, ailelerin acısından, gözyaşından kendisine övünme payı çıkaran sen.

Ve hâlâ... Ve işte bu sebeple...

Terörün lanetlemeyle, kınamayla, hamasi söylemlerle ve el açıp dua etmekle düzeleceğini zanneden, kendimizi bu şekilde avutan tek ülke, tek millet biziz.

Öte yandan; bu vatanın şehitlerine bile siyasi mülahazalarla yanaşan zavallıları siyasetin ne hale getirdiğini ve siyasetin kalplerinden milli, dini hassasiyeti, vatan, millet, bayrak sevgisini alıp yerine nasıl bir ucube koyduğunu görebilmemiz için geçmişten bir örnek hatırlatacağım.

Erzurum, 30 Ekim 1993; PKK hainleri 6 vatandaşımızı şehit ediyor ve zaten tetikte olan, o günlerde kalbi sadece ve sadece vatan, millet aşkıyla yanan Erzurumlu genciyle, yaşlısıyla, çoluk çocuğuyla günlerce uyumuyor, PKK terörüne karşı topyekûn dimdik ayağa kalkıyor, sokaklar vatan, millet, bayrak sevgisiyle dolup taşıyor. Bu hassasiyet bütün ülkeyi hatta bütün dünyayı PKK ihanetine ve zulmüne karşı uyandırıyor. (Rahmetli Naim Hoca ile anılan günler)

Bugün 8 Ekim 2018 ve daha dün 9 Şehidimiz var. Peki, gündemde ne var? Kim eline bayrağı aldı, kim kalbine şehitleri aldı, kim ayağa kalktı?

Ama siyasetten gözü dönmüş olanlar, bırakın PKK'ya karşı dimdik ayağa kalkmayı, bu tarifsiz acıyı, vatan evlatlarının şehadetini sıradanlaştırarak gündem dışına itmek, vakayı adiye haline getirip konuşulmamasını sağlamak peşindeler.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum