Prof.Dr.Berhan Yılmaz

Prof.Dr.Berhan Yılmaz

[email protected]

OĞUL

09 Şubat 2017 - 18:57

Oğul; baktın ki biri, bir başka kişiyi, bir cemaati, bir partiyi, bir şeyhi, bir hocayı vatanından, milletinden, ailesinden, hatta kendinden daha önemli görüyor, koşulsuz itaat ediyor, onlar için kalp kırıyor, dostluklarını zedeliyor, kaç ondan.

Çünkü o kişi; en az senin, benim kadar aciz olan kullara bel bağlayarak, Allah’ın emirleri dışına çıkmış, bütün ibadetlerini yerine getiriyor olsa bile Allah’tan fersah fersah uzaklaşmıştır.

Oğul unutma ki; bu kişiler kutsadıkları, akıllarını kiraya verdikleri insanların, cemaatlerin, tarikatların, partilerin menfaatleri, taassupları uğruna her türlü kötülüğü yapabilirler.

Oğul; okumadan, anlamadan, öğrenmeden, incelemeden asla iddia etme, konuşma ki bir başkasının hırsına, çıkarlarına teslim olmayasın.

Oğul; edep hududa riayettir, kendisi gibi aciz kullara koşulsuz itaat ederek, onları neredeyse kutsayarak şirkin sınırlarında dolaşanların da hududu yoktur. Bu sebeple belki faydalı olurum diye düşünme. Bu kişilerle tartışamazsın, konuşamazsın, izah edemezsin, anlatamazsın.

Ve oğul; aklını Allah ve Peygamber yolundan başka bir yolda kullanma, kullanma ki Müslüman gömleği giyinmiş şeytanlara ve aklını bu şeytanlara teslim etmiş olanlara mağlup olmayasın. Çünkü bu ülke, bu millet senin gibi bilinçli, okuyan, anlayan, bilen, çalışan ve aklını kullanan kişilerin omuzları üzerinde yükselecektir, İnşallah.

YORUMLAR

  • 0 Yorum