Prof.Dr.Berhan Yılmaz

Prof.Dr.Berhan Yılmaz

[email protected]

NENEHATUN KADIN DOĞUM HASTANESİ

13 Ekim 2017 - 14:17

Mütevazı, hatta dışardan bakıldığında eskimiş görünen, içine girdiğinizde bu eskimişliği daha göze çarpan ve bu sebeplerle biraz da boynu bükük bir hastane.

Erzurum ve bölgemiz için çok çok önemli hizmetler veren, önemli olduğu kadar yaptığı hizmetin değerini sanki de anlatamayan, belki de anlaşılamayan bir hastane ama aynı zamanda binanın, binanın dışarıdan çok güzel görünmesinin değil içindeki personelin önemli olduğunu da ispatlayan bir hastane.

Son beş gündür bir hastam sebebiyle günde birkaç kere uğradığım, geç vakitlere kadar hekimleriyle, personeliyle ve hatta kendisiyle hemhal olduğum bu hastanede fedakâr, cefakâr, güler yüzlü, işini çok iyi yapmaya, hastalara ve hasta yakınlarına yardımcı ve faydalı olmaya çalışan sağlık personelinin iyi niyetli çalışmalarını, çabalarını gördüm.

Başhekim Dr. Berrin KADIOĞLU, Başhekim yardımcıları Dr. Handan ALAY ve Dr. Aykal YAĞMUR, Dr. Nurullah BİRDAL, ki hastamız ile hepsi kendi alanlarına göre yakından ilgilenmişlerdir, her hastaya aynı güler yüz, aynı hekimlik ve de en önemlisi aynı insanlık ile ilgilenmekte ve yardımcı olmaktadırlar.

Hekimlerinden, hemşirelerine, sekreterlerine, güvenlik görevlilerinden, temizlikçilerine ve diğer bütün personeline kadar binanın değil, personelin hasta tedavi ettiğini, hastaya hizmet ettiğini gösteren bu hastanede temizliğe, hasta memnuniyetine, refakatçi huzuruna özen gösterildiğini söylemeden geçemeyeceğim.

Evet, modern binalar, teknolojik destek, eleman sayısı çok önemli çünkü sağlıktan bahsediyorsak çağa her türlü ayak uydurmak şart ama hepsinden önce gelen ve hepsinden çok daha önemli olan insan, insan, insan…

Bu hastanede ciddi manada insana yatırım yapıldığı, ciddi manada fedakârca çalışıldığı, o yoğun kalabalıkta ve bu eski binada insanların çok büyük oranda memnun kaldığı gerçeğinden yola çıkarak öncelikli meselenin bina yapmak değil insan yetiştirmek olduğunu bir kere daha görüyoruz.

Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesinden bu haliyle gururla bahsederken Erzurum’un bütün hastaneleri ile diğer birçok ile göre, hele hele büyük batı illerine göre bir sağlık cenneti olduğunu çok net olarak söyleyelim ve lütfen birbirimizin ve sağlık personelinin kıymetini bilelim, fedakârlıklarını görelim, onlara teşekkür edelim.

Bu arada Erzurum’a sağlık cenneti diyorum ama uzun yıllardır Erzurum hekimleri açısından çok ciddi ve giderilemeyecek derecede hızla kan kaybetmektedir ve bu kan kaybı aynı hızla devam etmektedir. Erzurum’dan giden, götürülen ve gitmeye hazırlanan hekimler yeri doldurulamayacak derecede boşluklar oluşturmaktadır.

Biz hekimler sizlerin siyasetçilere, makam mevki, para sahiplerine gösterdiğiniz saygının, sevginin, ilginin onda birine razıyız ve zaten her zaman hizmetinizdeyiz. Yeter ki sabah işe giderken bugün nasıl bir olay yaşayacağız, hangi meslektaşımıza saldırılacak korkusunu ve huzursuzluğunu yaşamayalım.

YORUMLAR

  • 0 Yorum