Prof.Dr.Berhan Yılmaz

Prof.Dr.Berhan Yılmaz

[email protected]

KURBAN…

02 Eylül 2017 - 13:52

Kurban ibadettir; fakir fukara et yesin diye kurban kesilmez, çoluk çocuk bol bol et yiyelim diye kesilmediği ve hatta fakirleri anlamak için, sıhhat bulmak için, diyet yapmak için oruç tutulmadığı, egzersiz olsun diye namaz kılınmadığı gibi.

Kurban ibadettir; kurban Allah’a yaklaşmak için, Allah rızası için, Allah’ın emri olduğu için kesilir.

Kurban ibadettir, tek amacı vardır o da Allah’a şükreden bir kul olabilmektir.

Kurban; kötülüklerimizden, hırslarımızdan, dünyaya ait bağlılıklarımızdan kurtulmanın aracıdır ama birilerinin düşündüğü veya dayattığı gibi asla sosyal yardımlaşma ve dayanışma ritüeli değildir.

Kesersin kurbanını, yaparsın ibadetini ve tövbeni, şükredersin. Kurbanın kanıyla kötülüklerin de akar gider. Sonra da eti ne istersen onu yaparsın, yersin, paylaşırsın sana kalmış. Ama paylaşırsan tabi ki daha iyi olur, dua alır daha çok sevap kazanırsın.

Ey şahıs; sana her kim oruç fakiri anlamak için tutulur, kurban da fakir et yesin diye kesilir diyorsa bil ki senin elinden ibadetini ve sahip olman gereken ibadet niyetini alıp başka bir şey tutuşturuyordur. Çünkü bu söylemin bir adım sonrası seni ibadetlerinden uzaklaştıracak düşüncelerdir.

Allah fakir fukarayı yılda birkaç gün düşünesin diye mi yarattı seni veya fakir fukara yılda bir kaç gün mü aç kalıyor sanıyorsun? Ve sen onları her gün, her an düşünüp bir şeyler yapmıyorsan hazırda et var bari bunu dağıtalım da fakir fukara et yesin demekle bu işler olmaz bilesin.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum