Prof.Dr.Berhan Yılmaz

Prof.Dr.Berhan Yılmaz

[email protected]

GİTTİ PALANDÖKEN, GELDİ EJDER 3200…

25 Aralık 2017 - 11:28

Yıllardır ‘Palandöken’ olarak anılan Erzurum’daki kayak merkezinin yönetimi büyükşehir belediyesine geçtikten sonra bölgenin adı “Ejder 3200” olarak değiştirildi. (Bu gazete haberini okuyunca öne çıkarılmak istenen ismin Ejder 3200 olduğunu, Palandöken’in ise geri plana atıldığını görüyorsunuz)

Şimdi sormak gerek bu değişikliğe neden gerek duyuldu? Eğer markalaşmaya yönelik bir adım diyorsanız Palandöken Uludağ, Erciyes, Kartalkaya gibi bir bilinen, çok değerli bir markadır. Sizler Palandöken’in bilinirliğinin, marka değerinin farkında değilseniz işe kendi isimlerinizi değiştirerek başlayabilirsiniz.

Sayın Başkan; bu şehre geldiğinizden beri Erzurum’un en güçlü ve en sözü geçen siyasi figürü sizsiniz bu sebeple kimseye sormadan, danışmadan, halkın iznini almadan bu ismi koydum oldu dersiniz. Nitekim koydunuz, oldu.

Çünkü çok güçlüsünüz, ne deseniz oluyor, karışanınız, karşı çıkanınız, sizi eleştirebilen ve size yanlışlarınızı, hatalarınızı söyleyebilen bir tek kişi yok. Daha kötüsü demek ki etrafınızda pervane olanlara göre Erzurum’dan, Palandöken’den çok daha kıymetlisiniz.

Şimdi bu bir meclis kararıdır demeyin çünkü meclis üyeleri sadece sizin ne dediğinize bakmakta, karşı olsalar bile sizinle kötü olmamak için dile getirmemektedirler. Üstelik muhalefet partisi olmayan bir şehrin Belediye Başkanısınız ki bu sebeple sizin çok daha dikkatli davranmanız gerekir.

Son olarak öncelikle Sayın Başkan’a, sonra da tüm Erzurumlulara sormak gerekir ki; Bursa Uludağ, Kayseri Erciyes, Bolu Kartalkaya isimlerinin yerine yeni bir isim konulacağını hayal edebilir misiniz?

YORUMLAR

  • 0 Yorum