Prof.Dr.Berhan Yılmaz

Prof.Dr.Berhan Yılmaz

[email protected]

BÜYÜK RESMİ GÖRMEK…

01 Ekim 2018 - 18:59

İnsanları büyük resmi görmüyorsunuz diye suçlayan, kendi resimlerinden bihaber olanlar bilmiyorlar ki bizlere düşen büyük resmin değil, içinde yaşadığımız küçük resmin farkında olmaktır.

Yapmamız gereken; vatanımıza, milletimize, ailemize dair vazifelerimizi yerine getirerek ailemize, dostlarımıza, sevgilerimize, hayallerimize, değerlerimize, huzurumuza, hüzünlerimize kısaca hayatımıza sahip çıkmak ve küçük resmi ıskalamamaktır.

Ne olduğunu bilmediği büyük resim için hayatı gözden kaçıranlar bilmelidir ki sizin resminiz sabah uyandığınız eviniz, aileniz, ekmeğinizi kazandığınız iş yeriniz, yaşadığınız sokağınız, mahalleniz, şehriniz ve ülkenizdir.

Büyük resim ülkeyi yönetenlerin işidir. Bizler resmin bize ait olan kısmını dert etmeli, düşünmeli, sorgulamalı, öğrenmeli, yanlışların üzerine gitmeli, güzelleşmesi için çalışmalı, resmin bize düşen kısmını ne olduğunu bilmediğimiz büyük resim uğruna berbat etmemeliyiz.

Siyasetin, reel politiğin, merhametsiz katı hesapların temsilcisi olan büyük resim, bizleri kendi düzenini yaşamaya mahkûm etmemelidir. Bizler hakkı, adaleti, bireyin hukukunu önemseyen, büyük resim uğruna küçük resimleri harcamayan insanlar olmalıyız.

Cambaza bak cambaza gibi büyük resme bak büyük resme diyerek herkesin dikkatini başka tarafa çekip kendi hesaplarının ve çıkarlarının peşinde koşanların bizleri aldatmak için dayattıkları büyük resmin ardına düşüp, kendi küçük resimlerimize sahip çıkamazsak yarın neleri kaybettiğimizi anlamaya vaktimiz, takatimiz olmayacak ve resmin dışında kalmaya mahkûm olacağız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum