"Çevre ve şehircilikte hayata geçireceğimiz yeni projelerle İstanbul'u daha da güzelleştireceğiz"

ERZURUMŞEHİR/Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, “Kentsel dönüşüm başta olmak üzere çevre ve şehircilikte hayata geçireceğimiz yeni projelerle, İstanbul’u sadece depreme dayanıklı hâle getirmekle kalmayacak daha da güzelleştireceğiz” dedi.

"Çevre ve şehircilikte hayata geçireceğimiz yeni projelerle İstanbul'u daha da güzelleştireceğiz"
26 Şubat 2024 - 14:27

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi Açılış Töreni'ne katılarak bir konuşma yaptı.

Törende yaptığı konuşmasında, İstanbul’un ihtiyaçlarını gözeterek Sirkeci-Kazlıçeşme arasında atıl vaziyette duran 8,3 kilometrelik hattı modernize etmeye karar verdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hattın üzerindeki gerekli iyileştirme ve değişimleri yaparak yepyeni bir tasarımla tekrar İstanbul’a kazandırmayı amaçladık. Böylece hem demiryolu hem de yaya odaklı çevreci bir projeyi İstanbullu kardeşlerimizin istifadesine sunmayı istedik.” diye konuştu.

“RAYLI SİSTEMLERDE TOPLAM UZUNLUĞU 5 SENE SONRA, 650 KİLOMETREYE ÇIKARMAYI PLANLIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, proje kapsamında; 7,3 kilometre yaya yolu, 7,3 kilometre bisiklet yolu, 122 bin 550 metrekare meydan ve rekreasyon alanları, 6 bin metrekare kapalı sosyal kültürel alan ve 74 bin metrekare yeni yeşil alan ile 14 adet yaya geçidi ve 13 adet karayolu geçidinin yer aldığını kaydetti.

İstanbul’a raylı sistem hattından öte sosyokültürel, turizm, spor, gezinti, bisiklet ve diğer imkânların da olduğu son derece modern bir ulaşım projesini kazandırmış olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hattın da hizmete alınmasıyla birlikte İstanbul’da tamamlanan raylı sistem ağlarının toplam uzunluğu 340 kilometreye çıktığını söyledi.

Raylı sistemlerde toplam uzunluğu beş sene sonra, 650 kilometreye çıkarmayı hedeflediklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ardından raylı sistem uzunluğunu bin 4 kilometreye ulaştırarak trafik sorununa kalıcı ve modern bir çözüm bulmayı hedefliyoruz. Aynı şekilde kentsel dönüşüm başta olmak üzere çevre ve şehircilikte hayata geçireceğimiz yeni projelerle İstanbul’u sadece depreme dayanıklı hâle getirmekle kalmayacak, inşallah daha da güzelleştireceğiz. Bilim insanlarının hiç vakit kaybetmeksizin hazırlanmamızı tavsiye ettiği deprem gelmeden önce İstanbul’un yapı stokunu yenileyeceğiz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum