"21 yılda gerçekleştirdiğimiz atılımları Türkiye Yüzyılı'nın altyapısı olarak görüyoruz"

ERZURUMŞEHİR/Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa mitinginde yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanıyla, bakanlıklarıyla, kurumlarıyla, belediyelerimizle el ele vererek, şehirlerimizi güvenli, huzurlu, müreffeh hâle getirecek adımları atacağız. Geçtiğimiz 21 yılda gerçekleştirdiğimiz demokrasi ve kalkınma atılımlarını, Türkiye Yüzyılı’nın altyapısı olarak görüyoruz” dedi.

"21 yılda gerçekleştirdiğimiz atılımları Türkiye Yüzyılı'nın altyapısı olarak görüyoruz"
27 Şubat 2024 - 15:28

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Manisa mitingine katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

81 vilayetin tamamıyla birlikte Manisa’yı da Türkiye Yüzyılı belediyeciliğiyle buluşturmayı amaçladıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun için Cumhurbaşkanıyla, bakanlıklarıyla, kurumlarıyla, belediyelerle el ele vererek, şehirleri güvenli, huzurlu, müreffeh hâle getirecek adımları atacağız.

“ÜLKEMİZİ DÜNYADA, ŞANLI TARİHİNE YAKIŞIR BİR YERE ÇIKARMAKTA KARARLIYIZ”

“Geçtiğimiz 21 yılda gerçekleştirdiğimiz demokrasi ve kalkınma atılımlarını, Türkiye Yüzyılı’nın altyapısı olarak görüyoruz. Şimdi bunun üzerine çok daha fazlasını koyarak, ülkemizi dünyada, şanlı tarihine yakışır bir yere çıkarmakta kararlıyız” sözleriyle konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların hepsini yapacak iradeye, birikime, hazırlığa, kadroya sahip olduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeter ki, milletimiz birliğine, dirliğine, beraberliğine, kardeşliğine sahip çıksın. Emin olun, gerisi sadece vakit ve öncelik meselesidir. Karamsarlık illetine kapılmadıktan sonra, Allah’ın izniyle her şeyin üstesinden geliriz.  Dikkat ederseniz, içeride ve dışarıda birileri ısrarla milletimizin moralini bozmak, canını sıkmak, umudunu köreltmek için her yolu deniyor. Türkiye’nin sıkıntıları yok mu? Elbette var.  Ama bunları çözecek olan program da, irade de, tecrübe de, milletiyle, devletiyle, Cumhurbaşkanıyla, hükûmetiyle yine bizdedir.”

Hiçbir şey yapmadan, hiçbir şey üretmeden, hiçbir program ve proje geliştirme zahmetine katlanmadan milleti kendilerine mahkûm etmek isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakmanın boyunlarının borcu olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi geçtiğimiz 21 yılda üç kattan fazla nasıl büyüttüysek, sanayimizi, tarımımızı, ticaretimizi nasıl küresel rekabete hazırladıysak, bugünkü meseleleri de öyle hâl yoluna koyacağız” dedi.  

“TELAFİSİ MÜMKÜN OLAN GELİP GEÇİCİ SORUNLARIN, BÜYÜK UFKU KARARTMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti. “Çalışanlarımızın dertleri mi var? Birlikte çözeceğiz. Emeklilerimizin sıkıntıları mı var? Birlikte aşacağız. Esnafımızın ihtiyaçları mı var? Birlikte gidereceğiz. Gençlerimizin hayalleri mi var? Birlikte gerçekleştireceğiz. Ülkemize yönelik tehditler mi var? Birlikte bertaraf edeceğiz.”

Tüm bunları yapmak için Türkiye Yüzyılı vizyonunu milletin takdirine sunduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Telafisi mümkün olan gelip geçici sorunların, bu büyük ufku karartmasına izin vermeyeceğiz. Uzunca bir süredir yaşadığımız saldırıların, bölgesel ve küresel krizlerin, kimi politikalarımızın eksik kalmasından kaynaklanan meseleleri birer birer çözüme kavuşturacağız” dedi.

Ekonomideki sıkıntıların, yılsonundan itibaren hızla hafiflemeye başladığını, önümüzdeki yıldan itibaren de yeniden yükselişe geçileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşlarımızın her biri, ülkenin büyümesiyle, güçlenmesiyle, imkânlarının artmasıyla ortaya çıkacak kaynaktan hak ettiği payı mutlaka alacaktır. Geçmişte bunu sağladık, bundan sonra da başaracağız” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum