İYİ Parti Büyükşehir Adayı Canan Uçar: "Çiftçiyi destekleyeceğiz"

EGEOLAY/Gülpınar ve Kırmızıtaş mahallelerini ziyaret eden İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Canan Uçar, piyasa değeri yüksek stratejik tarım ürünleri tespit ederek destekleyeceklerini söyledi. Uçar, “ Projelerimiz, kırsal yoksulluğu sona erdirmeyi, kuraklıkla mücadeleyi ve güvenli ve sağlıklı gıdaya erişimi artırmayı amaçlıyor.

İYİ Parti Büyükşehir Adayı Canan Uçar: "Çiftçiyi destekleyeceğiz"
03 Mart 2024 - 15:03
İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Canan Uçar, beraberinde İl Başkanımız Ensar Nuhoğlu, Yakutiye Belediye Başkan Adayı Hakkı Kobal ve Yakutiye Belediye Meclis adaylarıyla Gülpınar ve Kırmızıtaş mahallelerini ziyaret etti.  Mahalle statüsündeki köylerde vatandaşlarla sohbet ederek istişarelerde bulunan İYİ Partili Canan Uçar’ın gündeminde çağımızda stratejik hale gelen tarım ve hayvancılık sektörü yer aldı. 
Çiftçilerin sorunlarını yakından bildiğini ve çözüme yönelik projeler hazırladığını dile getiren Uçar, “ Erzurum genelinde kuraklık ve yoksullukla mücadele için su kaynaklarını tasarruflu kullanan, piyasa değeri yüksek stratejik ürünleri tespit edeceğiz. Bu ürünlerin il genelindeki envanterini ortaya koyarak sertifika almaları için gerekli süreçleri yürütecek, açacağımız Erzurum Tarımı Geliştirme Merkezi ile stratejik ürünlerle ilgili havza planlaması çalışmaları yapacağız” dedi. 

Çiftçiyi destekleyeceğiz

Erzurum tarımının kapsamı içinde bu stratejik ürünlerin yanı sıra çiftçinin ektiği ürünleri de destekleyeceklerini hatırlatan Uçar, “ Projelerimiz, kırsal yoksulluğu sona erdirmeyi, kuraklıkla mücadeleyi ve güvenli ve sağlıklı gıdaya erişimi artırmayı amaçlıyor. Bu amaçla, meralarda hayvanlarını otlatan ve atalık yem bitkilerini kullanan küçük üretici kooperatifleri destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Tarımda girdi maliyetini yükselten zirai gübreler yerine çiftçinin ucuz ve kaliteli gübre ihtiyacını kooperatifleşme yolu ile karşılayacaklarını anlatan İYİ Partili Canan Uçar sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tarımda sözleşmeli alım desteklerinden, koyun, keçi, fidan, gübre, tohum, yem, arı ve kovan dağıtımlarına, süt tankı ve ortak makine parkı desteklerinden tarımsal sulama yatırımlarına kadar birçok alanda köylü ve çiftçimize destek vereceğiz.Erzurum Tarımı Geliştirme Merkezi kuracak, Çiftçi Kayıt Belgesi olan kooperatif üyelerimize ürün planlama, tasarım, satış ve ihracat alanlarında danışmanlık hizmeti sunacağız. 
Erzurum Tarım Geliştirme Merkezi’ni aynı zamanda ‘Başka Bir Tarım Sertifikasının’ yasal denetimcisi haline getirecek ve kooperatiflerimizin bu stratejik ürünleri daha kolay pazarlamasını sağlayacağız.

‘Başka Bir Tarım Mümkün’ diyerek başlatacağımız programımızla, topraklarımızın öz değeri olan küçük üreticilerimizi destekleyeceğiz. Çiftçilerimize hayvan dağıtımı ile hayvancılığı teşvik edeceğiz.

Kadın üreticiler öncelikli olmak üzere üreticilerimize eğitimler vereceğiz. Arıcılığı destekleyeceğiz. Çiftçiden alınan sütlerin işleneceği Süt İşleme Fabrikası açacağız. Giderek artan üretim maliyetleri altında ezilen küçük üreticimizi destekleyip, iyi tarım uygulamalarını Erzurum geneline yaymak için her zaman yanlarında olacağız. 

Yerel Tohum Merkezleri:

Erzurum’da yerli ve milli olana sahip çıkacağımıza, bu toprakların öz değerlerini koruyacağımıza söz veriyoruz. Binlerce yıldır analarımızın, ninelerimizin sandıklarında kuşaklardır taşınan yerli tohumlarımızı koruyacak ve çoğaltacağız. Erzurum Tarımı Geliştirme Merkezi’nde, atalık tohumları destekleyen ve yerel hayvan ırklarının korunmasını da içeren bir vizyon doğrultusunda hareket edeceğiz”

YORUMLAR

  • 0 Yorum