CHP Lideri Özgür Özel, Eskişehir'de: "Altını Mor Kalemle Çiziyoruz, CHP'li Belediyeler Eşit Hizmet Verirler"

ERZURUMŞEHİR/Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanlığı’nda Yerel Yönetimlerde Eşitlik Politika Belgesi imza töreninde, “Kalın bir mor kalemle çiziyoruz. Başta kadın ve erkek cinsiyet eşitliği olmak üzere CHP’li belediyeler karşısındakinin etnik kökenine, mezhebine, siyasi tercihine, cinsiyetine bakmaksızın eşit hizmet verirler. Bunu imza altına alan, taahhüt altına alan tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Dün akşam saatlerinde 350 belediye başkanımız imzalarını ulaştırmıştı. Bugün akşam saatlerine kadar tamamının bize ulaşacağını düşünüyoruz” dedi.

CHP Lideri Özgür Özel, Eskişehir'de: "Altını Mor Kalemle Çiziyoruz, CHP'li Belediyeler Eşit Hizmet Verirler"
08 Mart 2024 - 16:24

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanlığı’nda Yerel Yönetimlerde Eşitlik Politika Belgesi imza törenine katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, belgeyi imzalayan belediye başkanlarının kadın ve erkek eşitliğini önceleyen politikalar üreteceğini taahhüt altına aldığını ifade ederek, “Bugün Yılmaz Büyükerşen gibi bir yerel yönetim efsanesinin uzun süredir de birlikte çalıştığı genç bir Cumhuriyet kadınına, Eskişehirlilerin teveccühü ile 31 Mart tarihinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni devredeceği, yine Eskişehir’deki kadını ve erkeği ile tüm belediyelerimizin, Eskişehir’in çağdaş bir Cumhuriyet kentine dönüşmesinin, bir bozkırın bir vaha, şehircilik efsanesi gerçekleşmesinin adımları devam ettirecekler. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde dün ilk imzasını sembolik olarak Bilecik Belediye Başkan Adayımız Melek Mızrak Subaşı ile attığımız bir politika belgemiz var. Biraz önce Eskişehir’deki tüm belediye başkanlarımız ve belediye başkan adaylarımız o belgeye imzayı attılar. Belge toplumun tüm kesimlerine belediye hizmetlerinden eşit yararlanması ilkesinden hareket ediyor. Politikalarını, projelerini, bütçelerini toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı şekilde oluşturacaklarını söylüyor. Kadın ve erkeklerin karar alma süreçlerine dengeli şekilde katılımlarının sağlanacağını söylüyor. Diğer yandan da bu belgeyi imzalayan belediye başkanlarımız, yaptıkları tüm hizmetlerde, yaptıkları tüm icraatlarında kadın ve erkek eşitliğini ve eşit temsili, kadınla erkeğin toplumda birlikte olmasını gözeterek politikalar üretecekler” dedi.

350 BELEDİYE BAŞKAN ADAYININ İMZASI ULAŞTI

Özel, Cumhuriyet Halk Partili belediye başkan adaylarından 350’sinin belgeye attığı imzanın kendilerine ulaştığını ve bugün bütün belediye başkan adaylarının da imzalarının ellerinde olacağını vurgulayarak, “Son günlerde maalesef CHP belediyeciliğinin en güçlü yanı eşitlik olduğu halde bazı çevreler bir seçim konuşması sırasındaki bir ifadeyi, tüm CHP’li belediyelere mal etmek üzere bir çaba içindeler. Bu elimizde görmüş olduğunuz hazırlık, malumunuz aylardır hazırlanan ve bugün için imza altına alınması planlanan bir hazırlıktı. Bir kelimesi bile değişmedi ancak içinde toplumun tüm kesimlerinin belediye hizmetlerinden eşit yararlanması var. Buradan bir kez daha altını kalın kalın çizeriz. Bugün olduğu için de mor şekilde altını çiziyoruz. Kalın bir mor kalemle çiziyoruz. Başta kadın ve erkek cinsiyet eşitliği olmak üzere CHP’li belediyeler karşısındakinin etnik kökenine, mezhebine, siyasi tercihine, cinsiyetine bakmaksızın eşit hizmet verirler. Bunu imza altına alan, taahhüt altına alan tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Dün akşam saatlerinde 350 belediye başkanımız imzalarını ulaştırmıştı. Bugün akşam saatlerine kadar tamamının bize ulaşacağını düşünüyoruz. Kadın kollarımız, kadın kolları genel başkanımız bu konuda gerekli bilgilendirmeyi sizlerle yapacak. Eskişehir gibi kadına duyarlı, kadın emeğine, kadının yönetimine katılımına duyarlı olan bir kente olduğumuz için, biraz önce annelerimize ve kadınlara minnet heykelinin açılışında da ifade ettiğim gibi böyle bir kenti büyük bir işbirliği, kadın ve erkek ayrımı olmaksızın hayata geçiren Yılmaz Büyükerşen ve ekibine teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da Eskişehir’i duyarlılıkla yönetecek olan tüm belediye başkanlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum