Canan Uçar 'çılgın projesini' anlattı

ERZURUMŞEHİR/Radyo Ritm’de Sesli Gazete’nin konuğu olan İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Canan Uçar, seçim vaatlerini sıraladı. ‘En çılgın projem’ diyerek anlattığı adil, ahlaklı ve şeffaf belediyecilik anlayışını benimseyeceklerini kaydeden Uçar, “Vatandaşımız bu iklimi özlediği için bizlere oy verecektir” dedi

Canan Uçar 'çılgın projesini' anlattı
29 Şubat 2024 - 18:51
İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Canan Uçar, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala Radyo Ritm’de Sesli Gazete’nin konuğu oldu. Mesut Gülrenk ve Orhan Bozkurt’un sunumuyla gerçekleşen programda konuşan Uçar, 28 Şubat’ın yıl dönümünde bütün siyasi partileri gezdiğini ifade ederek vatandaşların bu hoşgörü iklimini özlediğini dile getirdi.

Seçim ziyaretlerinde vatandaşın taleplerini dinlediklerini kaydeden İYİ Partili Uçar,  “Erzurumlular Erzurum’un iyi yönetilmesini istiyorlar. Her gittiğimiz yerde bize kucaklarını açıyorlar. Büyükşehir Belediyeleri çatı görevini üstlenmelilerdir. O çatıda parti fark etmeksizin hiç kimseyi ayırmadan, ötekileştirmeden, verdiği kararı sorgulamadan bir yapı oluşturulmalıdır. Büyükşehir çatısı ile bir Erzurumluluk çatısı oluşturulmalıdır. Bu fikrimizde tüm vatandaşlarda bir karşılık buluyor, bu dili inandığımız için söylüyoruz“ dedi.

Şeffaf bir belediyecilik yönetimi 

Projelerini tek tek sıralayarak en çılgın projesinin; adil, ahlaklı, şeffaf bir belediyecilik yönetimi olduğunu kaydeden Uçar, “Vatandaşlarımız bunun için bize oy vereceklerdir çünkü insanların özlediği bir iklim. Biz ötekileştirmekten, adaletsiz işlerden, bir takım güruhların yapmış oldukları sorgulanamaz işlerden bıktık. İnsanlar çocukları bir sınava girdiğinde liyakata bakılsın istiyorlar. Erzurum’a ait olan bütçe doğru yönetilsin, her şey şeffaf olsun istiyorlar. Biz bunun vaadini veriyoruz ve bu yüzden bir teveccüh görüyoruz” diye konuştu.
“Emeklilerin durumu yok sayılamaz”
Emeklilere vaat ettikleri destekleri gerçekleştireceklerini anlatan Uçar, “Emekli yardımları için olumlu tepkiler alıyoruz. Geldiğimiz zaman bunu gerçekleştireceğiz. Sosyal belediyecilik anlayışında bir belediye başkan adayının sıkıntı içerisinde olan vatandaşı, özellikle emeklilerin durumunu görmemesi, yok sayması düşünülemez. Ayrıca Erzurum’da bir de su fiyatları meselesi var. Erzurum tatlı su okyanusunun üzerinde yer alıyor. Dünyanın en güzel sularına sahip bir yerde bu halk en pahalı suyunu tüketiyor. Biz daha önce suyumuzu musluktan içiyorduk ama şuan bu mümkün değil, hazır su tüketiyoruz. Erzurum kendi suyunu en uygun rakama tüketecek. Biz rakam olarak yüzde 50 dedik çünkü altyapının değişmesi gerekiyor. Ben su okyanusu üzerinde yer alan bir şehrin bu kadar pahalı su tüketmesini kabul etmiyorum, vatandaşımızda etmiyor.” dedi

Öncelik kadınlar ve gençlerin

Erzurum’un kadın dostu bir kent olacağını dile getiren Canan Uçar, öncelliğinin kadınlar ve gençler olduğunu dile getirerek sözlerine şöyle devam etti: “Sürdürülebilir bir ekonomi anlayışında kadınlarımızla ele ele verip güzel işler yapacağız. Kadınlar ve gençlere istihdam konusunda öncelik verecek ve kadınların her aşamada yanlarında olacağız. Kadınları da bu işin içine katıp beraber yürüyeceğiz. Ayrıca üniversite öğrencilerinin soysal bir kampüsleri, sosyalleşecekleri bir ortamları olmadığını biliyoruz. Onlara kariyer merkezleri kurmak istiyoruz. Ayrıca ulaşım konusunda sıkıntı yaşadıklarını da biliyoruz. Onlara hem ulaşım da hem de ucuza yemek yemeleri noktasında destek vereceğiz.” 
Göç konusuna da değinen Canan Uçar, Erzurum’u Büyükşehir statüsünden düşürmeyeceklerini söyleyerek son olarak Erzurumspor için de projelerinin olduğunu belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum