Emekli 2019 Temmuz zammı belli oldu!

ERZURUMŞEHİR/Emekli maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu! TÜİK tarafından yapılan son dakika açıklaması ile zam oranları da belli olmuş oldu.

Emekli 2019 Temmuz zammı belli oldu!
03 Temmuz 2019 - 12:26

Memur maaşlarında yapılacak zam oranı toplu sözleşme ile belirlendi. Ancak emekli maaşlarıyla ilgili yapılacak zam oranı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte belli olacak. İşte Emekli 2019 Temmuz zammı ile ilgili merak edilenler…

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI

Emeklilere 6 ayda bir defa enflasyon oranına göre zam yapılıyor. Her yılın Ocak ve Temmuz ayında yapılan zam Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon oranlarına göre gerçekleşiyor. TÜİK ise her ayın zam oranını bir sonraki ayın 3’ünde yayınlıyor. Yani Haziran enflasyon oranı 3 Temmuz’da açıklanıyor. Bugün açıklanacak rakamlar aynı zamanda 6 aylık enflasyon oranını da içerdiği için emekli zammının belirlenmesinde de referans alınıyor.

Hatırlanacağı gibi emeklilere bu yıl ilk zam Ocak ayında, 2018 yılı ilk yarısının enflasyon oranı dikkate alınarak zam yapılmıştı. Bu yılın ilk 5 ayının enflasyon oranı 3 Haziran’da TÜİK tarafından açıklandı. Buna göre ilk 5 aylık enflasyon oranında bir önceki yıla göre yüzde 4,99 artış tespit edildi. Uzmanlar ise bu rakamlar göz önüne alındığında emeklilere Temmuz ayında yüzde 4 oranında zam yapılacağı beklentisi hakimdi

Öte yandan TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre SGK ve Bağ-Kur emeklilerine Temmuz ayında yüzde 5 zam yapıldı!

MEMUR ZAMLARI

Memur maaşlarına yılın ilk ve ikinci yarısında yapılacak zam toplu sözleşme ile belirleniyor. Buna göre memurlara Temmuz ayında yani yılın ikinci yarısında yüzde 5 oranında zam yapılacak. Memurlar zam farklarını 15 Temmuz tarihi itibariyle tahsil edebilecekler.

EMEKLİ MAAŞ HESAPLAMA

SGK emeklileri zam ile ilgili gelişmelerin ekonomi gündeminde ön sıralarda yer almasıyla birlikte “Emekli maaş hesaplama nasıl yapılır?” sorusunun cevabını araştırıyor. SGK tarafından yayınlanan sorgulama sayfası ile emekliler zam sonrası maaşlarının ne kadar olduğunu hesaplayabiliyor. İşte emekli maaşı hesaplama sayfası…(CNNTURK)


YORUMLAR

  • 0 Yorum