Taner KILIÇ

Taner KILIÇ

[email protected]

SAYIN KARABAĞ !!! ERZURUM SAHİPSİZ DEĞİLDİR…

09 Ağustos 2017 - 14:19

CHP Genel Merkezi tarafından düzenlenen belediye başkanları zirvesine İzmir’den hemen hemen bütün belediye başkanları katıldı. Toplantının ardından basına bazı açıklamalarda bulunan başkanlar sorunları dile getirdi. Basın açıklamasında bulunan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise Erzurum’u sahipsizlikle itham etti. Bayraklı'nın bütün sorunlarını çözüme kavuşturan Sayın Karabağ'ın Erzurum gibi dört başı mamur bir ilde gördükleri eksiklikleri bende çok merek ediyorum. Aslında bunlar bilinen ve Erzurum siyasileri tarafından planlı bir şekilde çözüme kavuşturulacak iklim şartları ve fiziki yapıdan kaynaklı sorunlar olarak karşımıza çıkıyor. Sayın Başkanın bunu sahipsizlik olarak değerlendirmesi de tıpkı yaptığı açıklama kadar ilginç.

Erzurumlu olarak Sayın Karabağ'a Erzurum'un sahipsiz olmadığını buradan bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Erzurum’a referandum çalışması yapmak için gidip Karayazı, Hınıs, Tekman gibi ilçeleri gezip vatandaşlarla bir araya geldiniz. Erzurum Büyükşehir'e uzaklığı ile bilinen ve iklim şartları merkeze nazaran daha sert olan bu ilçelerimizin dışında merkez ilçe ve Çat, Aziziye gibi ilçelerde hiç incelemelerde bulundunuz mu? Hatırlatmak fayda olduğunu düşünerekten Çat ilçesinin kıymetli başkanı Arif Hikmet Kılıç sizin partinizden ve tek CHP'li başkan olma özelliğini taşıyor. Siz buraları ziyaret etmediniz, etmiş olsaydınız, Erzurum'a nedenli hizmet yapılmış görürdünüz.

Gelelim İzmir’e Bayraklı, Kemalpaşa ilçesinden sonra en çok Erzurumlu nüfusunun yaşadığı ilçe...   Burada Erzurumluların oylarının büyük bölümünü aldınız. Yani Erzurumluların oy oranı bir hayli fazla. Bence Erzurumlular CHP’ye ters değil ters düşüren birileri var. O yüzdendir Erzurumluların adı çıkmış 'CHP’ye oy çıkmaz' diye... Her ilde olduğu gibi Erzurum'da da sol görüşlü insan bulmak mümkündür. Aslında bunun görüşle ilgisi de yoktur. Hizmet edecek umuduyla verilmiştir bu oylar. Vaatlerinizde etkilidir tabi. Ulu Önder Atatürk’ü bağrına basmış bir memlekettir Erzurum. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehirdir Erzurum. O yüzden Erzurum sahipsiz değildir. Herkes kendine göre Erzurum'a sahip çıkmıştır.

Başkan Hasan Karabağ’ın basına verdiği o demeç; Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ CHP’nin iktidara gelmesiyle daha huzurlu bir Türkiye’nin oluşacağını vurgulayarak “Belediyelerimizi iktidara giden yolda iyi değerlendirmeliyiz. Genel Başkan’ın yürüyüşüne katkı koymalıyız, değerlendirmesi yapıldı. Bunlar hayata geçecek inşallah. Özgürlük İzmir’de Eskişehir'de CHP’li belediyelerin olduğu yerde var. Burası kimsenin hayat tarzına, ibadetine karışılmayan bir yer. Ankara’da boğulduğunu söyleyen insanlar var. Bu şunu gösteriyor. Biz genelde iktidar olsak Türkiye’de herkes daha iyi yaşayacak. Daha mutlu yaşayacak. Anadolu’nun bizim partimizin giremediği her noktasına girme organizasyonları yapılacak. Sahipsiz Erzurum başta olmak üzere onun gibi İç Anadolu’da milletvekili çıkaramadığımız illere büyükşehir belediyelerini güçlü ilçe belediyelerini koordine ederek girebiliriz. Bunu da Genel Merkez sağlamalıdır, bunu yapacak gücümüz var” diye konuştu.

Bu açıklamalarıyla adeta günün konusu olan Sayın Başkan'a vatandaşın sesine kulak vermesi temennisinde bulunmaktan başka bir şey demeyeceğim.

Kalın Sağlıcakla…                                     

YORUMLAR

  • 0 Yorum