Taner KILIÇ

Taner KILIÇ

[email protected]

ERZURUM’DA BÜYÜKŞEHİR ADAYI 8 KİŞİ

15 Mart 2019 - 17:06

Merhaba sayın okuyucularımız malumunuz seçimlere neredeyse 2 hafta kaldı,heyecanla herkes 31 Mart’ı bekliyor.

Gelelim Erzurum’da seçim analizlerine. Büyükşehir adayı tam 8 tane, belki çoğunuz kaç aday olduğunu bilmiyorsunuzdurama 400 küsur bin nüfuslu ilimizde 8 büyükşehir adayından iddialı olmak cesaretişidir. Kime sorsan şimdi ben kesin kazanırım der. Erzurum milliyetçi bir ildir. Burada söz konusu ben söyleyeyim topu topu 2 aday ön plana çıkmaktadır. Onlarıda az çok sizler biliyorsunuzdur.

Ama kafama takılan bir şey var mesela CHP ve İYİ Parti birçok ilde İttifak yaptı ancak aslında Erzurum’da ittifak yapmalıydı. Çünkü her iki partinin de direkt bir belediye başkanı çıkaracaklarını hiç zannetmiyorum.

CHP’nin oy oranı 19 bin

İYİ Partinin oy oranı 35 bin

Toplayalım:54 bin eder

Ak Parti’nin oy oranı 238 bin

MHP’nin oy oranı 80 bin

Toplayalım eder 318 bin şimdi mantıklı düşünürsek kim kazanır. Hadi diyelim Ak Parti ve MHP’den küstüler bir kısmı oy vermedi.18 bin kişi küssün yine eder 300 bin.

CHP ve İYİ parti Toplam:54 bin 300 binle kıyasla 4/1 eder. Bu durumda çok zor ama siyaset bu mucize olabilir.

SP sinin oy oranı ise 7 bin küsur bir ilçenin nüfusu bile bu kadar değil. En azından diğer 7 parti aday çıkarmazsa bir tek aday ile karar kılsalar bile toplam oy oranı:115 bin eder. Yine 300 binin yarısı bile olmuyor yani çok zor ihtimaller bunlar diyorum ya hepsi için mucizedir belediye başkanı olmak.

Ayrıca 13 Mart’ta biliyorsunuz İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener Erzurum’a geldi sefa geldi hoş geldi fakat neden miting yapılmadı Erzurum’da. Oysaki 1 milletvekili bile var Erzurum’da. Tamam, belki miting yapmaya bütçesi yoktur ya da farklı nedenleri vardır. Bilemeyiz.

Diğer husus ise neden MNG AVM’nin zengin esnafını ziyaret ediyorsa ne bilim başka bir bölgede zengin olmayan küçük esnafı ziyaret etmiyor. Programı her kim yaptıysa biraz yanlış yapmış diyorum.

Neyse artık bu seçim çok güzel geçecek…

Kalın sağlıcakla                                         

YORUMLAR

  • 0 Yorum