Yakutiye, Tutak kardeşliği halkın yüzünü güldürmüş

ERZURUMŞEHİR/Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi ile Ağrı'nın Tutak ilçe Belediyesi, sine kayyum atanmasının ardından Erzurum Merkez Yakutiye İlçe belediyesi 2017’nin başında kardeş belediye oldular.

Yakutiye, Tutak kardeşliği halkın yüzünü güldürmüş
24 Ağustos 2017 - 15:20

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Tutak Kaymakamı ve Kayyum Erkan İsa Erat, el birliği, iş birliğini devam ettirirken, gelen hizmet Tutaklının yüzünü güldürdü. Tutak’a teknik ekibiyle çıkarma yapan Ali Korkut ile Kaymakam Erkan İsa Erat, ilçede yoğun ilgi gördüler.

Yakutiye Belediyesi ile Tutak kardeşliği ilçede olumlu değişimlerle devam ediyor. Yakutiye Belediye Başkanı Tutak’ın gelişimi için teknik ve yatırım olarak yardımlarını sürdürürken, gelişmeleri yerinde incelemek için Tutak’a gitti. Ali Korkut ile Kaymakam Erkan İsa Erat, sokakta insanların hatırını sorup, kahvede oturup çay eşliğinde sohbet ettiler. Halk memnuniyetini ifade eterken, “Kardeşliğin devamını bekliyoruz. Kaymakamımızın uzun süre hizmetine devam etmesini istiyoruz. Biz sizden memnunuz, devletimizin bakışından memnunuz” diye duygularını paylaştılar.

İlçe kaymakamı ve kayyum Erkan İsa Erat ile birlikte yapılan hizmetleri yerinde inceleyen Ali Korkut, “Tutak ile Yakutiye kardeş olurken, Erkan İsa kardeşimle bizimde kardeşliğimiz pekişti. İlçeye bir dizi hizmet yapıldı. Kaymakamımız Tutak’da Erzurumlu farkını ortaya koymuş. Bizde sürekli desteğimizi sürdürüyoruz. Vatandaş ile birlikte olduk. Gülen insanlar bizi karşıladı. Kaymakamımızla bizi bağırlarına bastılar. İlçe modern bir kesim hane kazanmış, mesire alanı tamamlanıyor. İlçe içindeki yollar büyük değişimi yansıtıyor. Kardeşliğimiz ve her türlü yardımlarımız devam edecek. Güzel bir iş yapıyoruz. Kaymakamımız oldukça gayretli. Tutaklı bunları görüyor” dedi.

                                                        
Tutak'a 23 milyonluk yatırım
Tutak Kaymakamı Erkan İsa Erat, kardeş belediye katkılarıyla birlikte ilçenin acil ihtiyaçlarını giderdiklerini belirtiyor. Ali Korkut’un desteğiyle belediyecilik alanında teknik ve idari destek aldıklarını, kendilerini yalnız hmediklerinin altını çiziyor.

 Kaymakam Erkan İsa Erat, 20 projenin hayata geçebilmesi için kardeş belediye olan Erzurum merkez Yakutiye Belediye Başkanı AK partili Ali Korkut’unda desteğiyle hayat bulmaya başladığını belirterek, “Kardeşlik böyle bir şey. Burada hizmetlerimiz yürüyor. Modern bir kesimhane yaptık. Başkanımız ile birlikte inceledik. Yollar, mesire alanı, meydan çalışmamız oldu. Hizmetler birbiri ardına devam edecek. Yakutiye Belediyemiz, ilçemizden 44 öğrenciyi de tarih bilincini geliştirmek adına Çanakkale'ye götürdüler. Şimdi her kahvede bunlar konuşuluyor. Bugün olduğu gibi Ali Korkut bizi hiç yalnız bırakmıyor. İhtiyacımız olduğunda teknik personelini gönderiyor. El birliğiyle Tutak’ın çehresini değiştiriyoruz. Halkımız devletin elini gördü. Sizin de gördüğünüz gibi sokakta, kahvehanede büyük bir ilgi görüyoruz. Hizmetin karşılığı bu, çok güzel bir his” şeklinde konuştu.
Tutak’ta ne olmuştu

Terör soruşturması kapsamında Belediye Başkanı DBP'li Fırat Öztürk tutuklanmıştı. Hizmeti aklına getirmeyen BDP’li belediye, devletin hizmet için gönderdiği kaynakları PKK’ya aktarırken, yolsuzluklar ile şahsi menfaat temin etmişti. Bunların üzerine Ocak 2017’de belediye başkanı tutuklanırken, Kaymakam Erkan İsa Erat Belediyeye kayyum olarak atanmıştı. BDP’li belediyede yaklaşık 5 milyon lirayı bulan kayıp para bulunuyordu. Konuyla ilgili hukuki süreç devam ediyor.
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum