Yakutiye Belediyesi Sokakları Gece Gündüz Temizliyor

ERZURUMŞEHİR/44 mahalle, 160 cadde, 1664 sokakta kar çalışması yapıyor

Yakutiye Belediyesi Sokakları Gece Gündüz Temizliyor
18 Aralık 2016 - 16:16

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, yoğun kar yağışının ardından çalışmalarını hızla sürdürüyor. Erzurum’un en büyük ve geniş ilçesi olan Yakutiye’nin sınırlarında 8 merkez mahalle, 36 köy/mahalle, 160 cadde ve 1664 sokak bulunuyor. Başkan Ali Korkut’un sık sık çalışmaları yerinde izlediği kar çalışmasının Pazartesi (bugün) tamamlanması hedefleniyor. Ali Korkut, “karın yaşama olumsuz etkisini kaldırmak için uğraşıyoruz” diyor.

 

Yakutiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yoğun kar yağışının ardından çalışmalarını 3 vardiye olarak değiştirdi.  Belediye Başkanı Ali Korkut, merkezde 8 mahalle, bağlı 36 mahalle, cadde ve sokaklarda kar çalışmasının sürdüğünü belirtti. Karla mücadelede öncelik merkez ilçe, esnafın yoğun olduğu alanlar olduğunu belirtti. Ali Korkut, “Yoğun kar yağışı adeta şehir merkezini felç etti. 90 personel ile yürütülen çalışmaları 3 vardiya olarak yükselttik. Personel sayımızı da 185’e çıkardık. İlçe sınırlarımız çok geniş olduğu için işimizde hayli zor. Ancak halkımızı kar esaretinden kurtarmak, yaşamın normal seyrine biran önce ulaşmasını sağlamak durumundayız. Pazartesi gününe inşallah merkezde tüm alanlarda kar birikintileri şehir dışına taşınmış olacak” şeklinde konuştu.

 

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi, 8 mahalle, 36 bağlı mahalle, 160 cadde ve 1664 sokakta kar çalışmasını 3 vardiya olarak sürdürüyor. Karla mücadele için 4 eder, 3 büyük kepçe, 3 greyder,  10 kamyon, 2 tuzlama aracı hizmet veriyor. Belediye çalışmalarında önceliği esnafın yoğunluk arz ettiği cadde ve sokaklardan başlatıyor. Çalışmalar sık sık Başkan Ali Korkut tarafından denetleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum