Vali Memiş; 'Azerbaycanlı kardeşlerimizi Erzurum'a davet ediyorum'

ERZURUMŞEHİR/Azerbaycan Kars Başkonsolosu NuruGuliyev, Erzurum Valisi Okay Memiş’i ziyaret etti. Valilik makamında gerçekleşen görüşmede, Palandöken Kayak Merkezi’nin kısa süre önce sezonunu açtığını hatırlatan Vali Memiş, “Azerbaycanlı kardeşlerimizi Erzurum’atatil yapmaya davet ediyorum.” dedi.

Vali Memiş; 'Azerbaycanlı kardeşlerimizi Erzurum'a davet ediyorum'
11 Aralık 2019 - 12:22

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Erzurum’a gelen Başkonsolos Guliyev, Vali Memiş’i ziyaret etti. Başkonsolos Guliyev’i Erzurum’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Memiş, Türkiye ve Azerbaycan’ın iki devlet tek millet olduklarını söyledi.

Erzurum’un Türkiye’nin kış turizminde gözde merkezlerinden biri olduğunu aktaran Vali Memiş, dünyanın hiçbir yerinde havaalanına indikten 10 dakika sonra kayak yapılacak başka bir yerin olmadığını vurguladı.

Palandöken Kayak Merkezi’nin kısa süre önce sezonu açtığını hatırlatan Vali Memiş, “Azerbaycanlı kardeşlerimizi Erzurum’atatil yapmaya davet ediyorum. Bu yıl yaptığımız pistlerle pist uzunluğumuz neredeyse 100 km’ye ulaştı. Yeni otellerimiz, yeni pistlerimiz ve bunların yanında Türkiye’nin en iyi arama kurtarma ekiplerimizle tüm misafirlerimizi ağırlamaya hazırız.” şeklinde konuştu.

“Vatandaşlarımızın ilk tercih ettiği ülke Türkiye’dir “

Guliyev ise Başkonsolosluk olarak Türkiye’nin 17 iline hizmet verdiklerini söyledi.

Azerbaycanlıların tatillerinde ilk sırayı her zaman Türkiye’nin aldığını ifade eden Guliyev, “Türkiye’nin Azerbaycan’da tatilde ilk sırayı almasında birçok sebep var. Başta gelen sebep dildir. Dil sıkıntısı yok bura ile aramızda. İkincisi ise mutfak. En yakın bildiğimiz ülkelerde dahi yemek sıkıntısı yaşayabiliyoruz. Ama Türkiye’de böyle bir sıkıntımız yok. Ayrıca örf ve adetler konusunda da bir sıkıntımız bulunmamaktadır. O yüzden vatandaşlarımızın ilk tercih ettiği ülke Türkiye’dir.” diye konuştu.

Ziyaret karşılıklı hediye takdimi ile son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum