Taşeronun beklediği haber geldi! Ama onlara kadro yok

ERZURUMŞEHİR/Eleştiriler üzerine hükümet, taşerona kadro hakkı tanıyan düzenlemenin kapsamını genişletti. Ancak, taşeron işçilerin açtıkları tüm davalardan feragat etmesi gerekiyor. Taşeronluk hakkındaki soruları yanıtlayan ALO 170 personeli ise kadro kapsamı dışında bırakıldı.

Taşeronun beklediği haber geldi! Ama onlara kadro yok
25 Aralık 2017 - 09:45

Hükümet çıkardığı 696 sayılı kanun hükmündekararnameyle (KHK) kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasını sağlayacak düzenlemeyi yasalaştırdı. Eleştiri ve tepkiler üzerine kadroya alınacak işçilerin kapsamı genişletilip belediyelerde çöp toplayan işçilere de kadro hakkı verilirken, çağrı merkezlerinde çalışanlar kadro dışında bırakıldı. KHK düzenlemesine göre, taşeron işçilerin kadroya alınmasında 4 Aralık 2017 tarihi esas alındı.

Bu tarihte taşeron işçisi görünenlere kadro verilecek. İşçiler bu tarihten sonra işten atılmış olsalar da kadro hakkından yararlanacak. Ancak kadro alabilmek için her bir işçinin kendi adına ayrı ayrı başvuruda bulunması gerekiyor. Başvuru en geç 10 gün içinde yapılabilecek. Başvuruda bulunan işçilerin yazılı, sözlü ya da uygulamalı sınavları yapılacak. Sınavı geçenler 90 gün içinde kadroya geçebilecek. Asker ve doğum izninde olanlara kadro verilecek, ancak emekli aylığı alanlar kadro dışı kalacağı için işini kaybedecek.

KADRO DIŞI KALANLAR

KHK ile kamuda kadro verilmeyecek taşeron işler net biçimde açıklandı. KHK'da danışmanlık hizmetleri, hastane bilgi yönetim sistemi hizmetleri, çağrı merkezi hizmetlerine ilişkin alımlar personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı olarak kabul edilmedi. Dolayısıyla ALO 170 başta olmak üzere çağrı merkezlerinde çalışan işçiler ile bilgi işlem ve benzeri iş yapan personel taşeron şirketlerde çalışmaya devam edecek.(Sözcü)

YORUMLAR

  • 0 Yorum