Taşeron işçiye kadro düzenlemesi KHK'da

ERZURUMŞEHİR/Taşeron işçilere kadro konusunda gerçekleştirilmesi beklenen düzenleme, bugün yayımlanan 696 sayılı KHK'da yer aldı. 4 Aralık itibariyle çalışanları kapsayacak olan Taşerona kadro, düzenlenecek olan yazılı ve sözlü sınav ile belirlenecek. Başvurular ise 10 gün içerisinde idareler üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Taşeron işçiye kadro düzenlemesi KHK'da
24 Aralık 2017 - 10:19

Taşeron işçi düzenlemesi KHK’da yer aldı. OHAL kapsamındaki 696 sayılı KHK ile taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçmesi, 4 Aralık 2017 itibarıyla çalıştırılmakta olanları kapsayacak.

Olağanüstü hal kapsamındaki 696 sayılı KHK kapsamında taşeron işçiler, sürekli işçi kadrosuna geçebilmek için yazılı ve/veya sözlü ya da uygulamalı sınava alınacak. Sınavda başarılı olanların kadroya geçirilmesine ilişkin süreç 90 gün içinde sonuçlandırılacak.

İşçiler, on gün içinde çalıştıkları idarenin hizmet alım sözleşmesinin yapıldığı birime, sürekli işçi kadrolarında istihdam edilmek üzere yazılı başvurabilecek.

KHK'ya göre taşeron işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçebilmesinde, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak şartı yer alacak.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 'TAŞERON' AÇIKLAMASI


"Bundan sonra aracı olmayacak. Yani bir komisyon alır gibi taşeron grubu, oradan alacak neyle çalıştıracak? Asgari ücretle çalıştıracak…Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika seyahati öncesinde KHK kapsamında gerçekleşen düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamaların arasında taşerona kadro konusu da yer aldı. İşte, Cumhurbaşkanı'nın taşeron işçiler hakkındaki açıklamasından bazı detaylar;

Mesela cumhurbaşkanlığı. Bizde taşeron vardı. Şimdi bu taşeron olan kalkıyor… Ücret politikası tamamen kalkıyor, daha da farklı, 300-400 lira belki 500 lira yılbaşından itibaren bu uygulamaya gireceğiz bu başlayacak. Belediyelerin BİT’leri var, bunlar yerleştirilecek. Orada taşeron falan kullanılmayacak.

İstanbul’da İSTOÇ var, temizlik işlerini o yürütecek. Bir başka taşerona bunu taşere etmeyecek."(Hürriyet)

YORUMLAR

  • 0 Yorum