Girişimci Kadınlar Grubu Erzurum'da minik yüreklere dokundu

ERZURUMŞEHİR/Girişimci Kadınlar Grubu kurucusu Ülkü Hür'ün önderliğinde dört gönüllü kadın 25 Eylül Çarşamba günü Erzurum'a gitti.

Girişimci Kadınlar Grubu Erzurum'da minik yüreklere dokundu
30 Eylül 2019 - 11:11

Uzağı yakın eden bu buluşma şöyle planlandı ve gelişti:
Mayıs ayında Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan iş birliği sayesinde ihtiyaç sahibi 13 köy okulu ve öğrenci mevcudu ile yaş gruplarının bilgisini almışlar.

Ardından tatlı bir hazırlık telaşı başlamış. Girişimci Kadınlar Grubu üyelerinin desteğiyle çocukların yaşam ortamlarında en çok ihtiyaçları olacak mont, kışlık ayakkabı ve okul çantalarını isimlerine, yaş ve cinsiyetlerine göre gruplamışlar. Sonra adlarına yazılmış mektupların da içine konulduğu paketleri tek tek hazırlamışlar.

Gönülleriyle harekete geçen bu kadınlar -50 dereceye varan kış soğuğu bastırmadan önce çocuklara hediyelerini kendi elleriyle teslim ettiler.

Bu özel buluşmada, öğretmenlerin de çocukların gözlerinden okunan sevinçlerini ayrıca dile getirmesi hepsine duygusal anlar yaşatmış.

Sosyal sorumluluk projelerinin önemine vurgu yapan Ülkü Hür; "Girişimci Kadınlar Grubu olarak sadece birbirimize destek vermekle yetinmek istemiyoruz, birlikteliğimizden oluşan gücü ülkemiz çocukları için de kullanmak istiyoruz" dedi.

"Bir çocuk gülümserse orada umut vardır, biz geleceğin teminatı çocukların umudu hep olsun istedik." diyerek, girişimlerinin amacını özetleyen Ülkü Hür, "daha gidecek çok yolumuz var, Erzurum ilk durağımızdı ve başlangıçtı" diyerek gelecekteki güzel hareketlerin müjdesini de verdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum