Erzurum'un kurtuluşu İzmir'de kutlandı

ERZURUMŞEHİR/İzmir Erzurum Kültür Ve Dayanışma Vakfı (İZERVAK) 12 Mart Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle İzmir Cumhuriyet Meydanında kurtuluş günü ve şehitleri anma etkinliği düzenledi.

Erzurum'un kurtuluşu İzmir'de kutlandı
13 Mart 2018 - 14:04

İzmir Erzurum Kültür Ve Dayanışma Vakfı’nın Cumhuriyet Meydanında düzenlediği kurtuluş günü ve şehitleri anma etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtına çelenk bırakan İzmir Erzurum Kültür Ve Dayanışma Vakfı Başkanı Dr. Kenan Kırkpınar yaptığı açıklamada; Türkiye’yi bekleyen en büyük tehlikenin bati emperyalizminin yüzyıllardır gizli ajandası olan parçalanma olduğunu ifade ederek, “Ülkemizi sürekli çeşitli bahanelerle sıkıştırıyorlar. Batı emperyalizmi bizleri birbirimize düşürmeye çalışıyor. Birlik ve beraberlikle bayrağımıza bağlı olmalıyız. Bu vatan uğruna kanlarını döken aziz şehitlerimizi ve atalarımızı saygıyla anıyorum. Onların bizlere bıraktığı bu aziz vatani kanımızın son damlasına kadar koruyacağız” dedi. 
Törene İZERVAK yönetim kurulu üyeleri ve Erzurum dernekleri tam kadro katıldı. Törenden sonra Erzurum bar ekibi gösteri düzenledi gösteriyi Erzurumluların dışında İzmirliler de ilgiyle izledi. Bar ekibinin hançer barı gösterisi İzmirlilerden büyük alkış topladı.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Nurhat Şahna
    6 yıl önce
    İzmir dışında olduğum için katılamadığım bu anlamlı kutlamayı organize eden Erzurum Vakfı yönetim kurulu na ve katılan tüm hemşerilerimize teşekkürler selamlar