ERZURUM'DA KAMYONETLERDE SİGORTASIZLIK ORANI YÜZDE 78

ERZURUMŞEHİR/Okan Özdemir, Akıllı Kasko ürünü ile sektörde sigortasızlık oranının düşüşüne de destek olmak istediklerini dile getirerek, “Can ve mal güvenliği için kaskonun önemi ortada. Ancak ne yazık ki bazı illerimizde kaskoda sigortasızlık oranı yüzde 70-80’leri buluyor.

ERZURUM'DA KAMYONETLERDE SİGORTASIZLIK ORANI YÜZDE 78
05 Şubat 2018 - 13:36

Bu illerimizden biri de Erzurum. İlde tescilli otomobil ve kamyonetlerin toplam sayısı yaklaşık 84 bin iken, kasko poliçesi sayısı 22 binlerde. Sigortasızlık oranı otomobilde yüzde 72.34, kamyonetlerde yüzde 77.99. Yeni ürünümüz Akıllı Kasko’nun fiyat avantajlarının Erzurum gibi illerde sigortasızlık oranını da aşağıya çekeceğini tahmin ediyoruz. Nitekim ürünümüzün piyasaya çıktıktan sonra gördüğü ilgi bu yöndeki beklentilerimiz güçlendiriyor” değerlendirmesinde bulundu.

  

Kaskoda yepyeni bir alternatif ürünle sektöre hareket getiren Allianz Türkiye, ’Akıllı Kasko’ dönemini başlattı. Otomobil ve kamyonetler, ‘Akıllı Kasko’ ile Allianz kalitesine avantajlı fiyatlarla sahip olurken, Allianz yeni ürünü ile sektördeki sigortasızlık oranını da aşağıya çekmeyi hedefliyor.

 

Özellikle hasar sürecindeki hizmetleriyle öne çıkan Allianz, 14 yaşa kadar olan araçları teminat altına alan ‘Akıllı Kasko’ ürünüyle Allianz Akıllı Kasko Hasar Hizmet Noktaları’nda hasarın yüzde 100’ünü karşılarken, diğer tamirhanelerde ise yüzde 25 muafiyet uyguluyor. Hasar gerçekleşmesi halinde, orijinal parça kullanımı yapılan ‘Allianz Akıllı Kasko’’da, yüzde 40 ve üzeri hasarsızlığı olan araçlar için ek prim karşılığında ‘Hasarsızlık Koruma’ teminatını ilave ediyor. Bu teminatla, poliçe süresince bir kereye mahsus olmak üzere radyo-teyp ya da cam kırılması hasarının oluşması durumunda hasarsızlık indirim hakkı korunuyor; yenilenen poliçede hasarsızlık oranı düşürülmüyor.  Allianz’ın yeni ürünü ‘Akıllı Kasko’; sel, su baskını, dolu, anahtar kaybı, hukuksal koruma teminatlarının yanı sıra asistans ve mini onarım hizmetlerini de içeriyor. Dileyenler ‘Akıllı Kasko’ya ek ücret karşılığında kişisel eşya teminatı da ekletebiliyorlar. ‘Akıllı Kasko’ arıza durumu dışında, kaza anında çekme-kurtarma hizmeti verirken, ikame araç hizmeti ise ekonomik sınıf araçlarla sunuluyor.

 

HASAR YÖNETİMİ ÖZEL UZMANLIK GEREKTİRİR

Allianz Türkiye Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Okan Özdemir, hasar yönetiminin özel bir uzmanlık gerektirdiğine dikkat çekerek “İsteğe bağlı olarak yaptırılabilen kasko, sigortalının kendi aracı için koruma sağlayan bir ürün. Biz de ürün gamımıza eklediğimiz ‘Akıllı Kasko’ ile avantajlı fiyatlarla Allianz kalitesinde hizmet sunmayı garanti ediyoruz. Bu ürüne sahip olan müşterilerimiz, muhtemel bir kasko hasarı gerçekleştiğinde, hasar süreçlerini mobil uygulamamız Allianz’ım ya da internet sitemizdeki Online İşlem Merkezi üzerinden veya  çağrı merkezimiz ve acentelerimiz gibi farklı kanallarımızdan takip edebilirler. Ayrıca müşterilerimiz, kendileri adına tüm hasar sürecini takip ederek aşamalar hakkında bilgi veren ve evrak teminini kolaylaştırarak hızlı işlem sağlayan ‘Birebir Hasar Danışmanı’ ile eksper raporu sürecinin tamamlanmasını beklemeden, çok hızlı sürede onarım onayı veren ‘Hızlı Hasar’ hizmetlerimizden de ücretsiz olarak yararlanabilirler. Bu hizmetlerimizin ‘Akıllı Kasko’nun tercih edilmesini sağlayacak önemli çalışmalar olduğuna inanıyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum