Erzurum'da Halk Sağlığı Laboratuvar Hedefleri Anlatıldı

ERZURUMŞEHİR/Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşen bölge toplantısındaHalk Sağlığı Laboratuvarı hizmetleri ve hedefleri anlatıldı.

Erzurum'da Halk Sağlığı Laboratuvar Hedefleri Anlatıldı
13 Kasım 2019 - 11:56
Toplantı  Klinik ve Klinik Dışı Analiz Hizmeti verilen Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Rize, Tunceli ve Van İl Sağlık Müdürlüklerinden Halk Sağlığı/Sağlık Hizmetleri Başkanı, Halk Sağlığı/Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcıları, Verem Savaş İl Koordinatörü/Birim Sorumlusu, Çevre Sağlığı Birim Sorumlusu, Bulaşıcı Hastalıklar Birim Sorumlusu, Halk Sağlığı Laboratuvarı Sorumlusu ve ilgili birimlerde çalışan personelin katılımıyla gerçekleşti.
Toplantıda;
-Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarı’nın tanıtımı,
-Klinik dışı analiz numunelerinin preanalitik, analitik ve postanalitik süreçleri,
-Erzurum Halk sağlığı Laboratuvarı’na gelen numunelere ait yıllık istatistiksel bilgilerin sunumu,
-Erzurum Halk Sağlığı Laboratuvarı’nın hedefleri,
-Klinik dışı analiz hizmeti verirken Erzurum Halk Sağlığı Laboratuvarının ve Laboratuvar hizmeti alan birimlerin sahada yaşamış olduğu sorunlar ve çözüm önerileri,
-Klinik laboratuvarların tanıtımı (Tüberküloz, Viroloji ve Tıbbi Biyokimya Laboratuvarları)
-Klinik analiz için laboratuvara gönderilen numunelerin preanalitik , analitik ve post analitik süreçleri,
-Klinik numunelerin numune kabul kriterleri,
-Klinik analiz hizmeti verirken sahada yaşanan problemler ve çözüm önerileri hakkında sunumlar ve soru cevap oturumları gerçekleştirildi. 
İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel BEDİR:’ Katılımlarından dolayı katılan İl temsilcilerine teşekkür ederek; Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarı olarak bağlı illerimize verdiğimiz hizmetin çok önemli olduğunu; laboratuvarımızın çalışmalarını takip edip her türlü taleplerini karşılamaya çalıştıklarını ve illerimizin isteklerini de çözüme kavuşturulmasının takipçisi olduğunu söyledi. 
Toplantı katılım sertifikalarının takdimi sonrasında sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum