ÇETKODER; İkinci El Araçlarda Korona Fırsatçılığı Türedi

ERZURUMŞEHİR/Kısa adı ÇETKODER olan Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı İktisatçı Mustafa Göktaş, “Dünyanın yaşadığı KORONA illeti yüzünden ülkemizde de çeşitli alanlarda, sadece sağlıklı yaşam değil, ekonomik sıkıntılar yaşanmakta. Bunu fırsata çeviren gözünü para hırsı bürümüş çıkarcı zihniyet vatandaşımızın sırtına binmeye, kanını emmeye devam ediyor. İlgili ve yetkili de sadece seyrediyor” dedi.

ÇETKODER; İkinci El Araçlarda Korona Fırsatçılığı Türedi
12 Eylül 2020 - 14:13

SIFIR ARAÇ TEDARİĞİ ZORLAŞTI ÖTV ARTIŞI DA TUZU BİBERİ OLDU

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “CORONA nedeniyle uzun süredir piyasada sıfır araçların tedariği zorlanmış durumda. Yani sıfır arabaların yurt dışından ülkemize gelmesi zorlanıyor. Tüketici vatandaş araç alacak olsa aylarca beklemek zorunda kalıyor. Sıfır araçta 2018 den bu yana zaten bir bekleyiş vardı. Bu arada ÖTV zamları da işin tuzu biberi oldu. Fırsatçılara gün doğdu. İnsanların zor anını her dönem fırsata çevirmeye alışmış çıkarcı kesim sömürüye devam ediyor. Kimse bu iş için ciddi bir önlem almıyor. Spotçu piyasa ve elinde ikinci el araç olanlar internet sitelerine verdikleri ilanlarda hileye kaçarak fiyatları abartıyorlar piyasayı allak bullak ediyorlar. Bazı ilanlarda, ‘Ahmet Amcama, Ayşe Teyzeme opsiyonlandı, Satıldı hayırlı olsun’ gibi anonslar konulduğu dikkatten kaçmıyor. Bunlar yanıltıcı ve yalan beyanlardır. Bu ifadeler ile piyasa kızıştırılıyor. Fiyatlar resmen uçtu. 20-25 yaşındaki araç nasıl olurda 110-145 bin liraya satılır? Akıl alacak iş değil. İkinci elde 45- 65 bin lira oynama oldu.  En kötü yerli araba Koronadan önce 7- 10 bin lira aralığında satılırken şu anda o araçlar bile 15-30 bin aralığında seyrediyor. Çoğu satışta fatura yok. Vergiden de kaçırılıyor.  Bu rezalete, soyguna dur denmelidir” dedi.

YERLİ ARAÇLARA BİLE GÜÇ YETMEZ OLDU

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “İnsanlarımız içinde bulunduğumuz şu ortamda toplu taşıma araçlarından korkar oldu, yâda yer bulamıyor. Bu yüzden işinden gücünden kalıyor. Ucuz yollu bir araç alayım bari onunla işime gideyim diyor, ama piyasada dün 5-7-10 bine satılan yerli araç bile bu gün el yakar olmuş durumda. İnsanların çaresizliğini fırsata dönüştürenlere ve bu zihniyete dur denmeli, yasal tedbirler alınmalı. Yazık günah. Bu insanların sırtına binmelerini önleyin” dedi


YORUMLAR

  • 0 Yorum