83 Yaşındaki Şadiye Ninenin Yol Çilesi

ERZURUMŞEHİR /Merkez Yakutiye İlçesi Akdağ Köyündeki arsasında bulunan evine yol olmadığı için çocuklarının sırtında gidip gelen 83 yaşındaki Şadiye Tortumluoğlu’nun tek arzusu yolunun yapılması.

83 Yaşındaki Şadiye Ninenin Yol Çilesi
19 Ağustos 2019 - 15:22
Şadiye Nine’nin ailesi Erzurum’a 22 km uzaklıkta bulunan Akdağ köyündeki tarla yolunun yapılması için 2 yıldan bu yana Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Yakutiye Belediyesi’ne yaptıkları müracaatlardan herhangi bir sonuç alamamış.
 
Şadiye Nine’nin çocukları tarla yolunun yapılması için Yakutiye Belediyesi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Kadastro Müdürlüğüne 2 yıldan bu yana defalarca başvuruda bulunduklarını ancak herhangi bir netice alamadıklarını belirttiler. 3 yüz metre yol için yetkili belediyelerin çözüm üretip, hizmet vermemesine anlam veremediklerini söylediler.  Erzurum merkezden 22 km uzaklıkta bulunan merkez köy olmasına rağmen köyün içi yolları da bakımsız ve yetersiz. Tarlanın resmi yolu var ancak kullanılamaz durumda. Şadiye Nine bu sebeple arsasındaki evine gitmek istediğinde çocukları onu sırtında taşıyarak götürmek zorunda kalıyor. Çocukları yanında olmadığı zaman yaşanacak acil bir durumda ise Şadiye Nine’nin tarlasındaki evinden tek başına ayrılması mümkün değil. Evine ulaşım sağlayamayan Şadiye Nine tekerlekli sandalyesini bile kullanamıyor. Şadiye Nine’nin tek dileği yolun yeniden düzenlenerek kullanılabilir hale getirilmesi. 
30 yıl önce geçirdiği felç nedeniyle vücudunun bir tarafı tutmayan ve zorlukla yürüyen Şadiye Nine, Akdağ köyündeki tarlasında bulunan evine çocuklarının sırtında gelip gidiyor. 16 yaşında Akdağ köyünden Erzurum’a gelin giden Şadiye nine ata toprağına 67 yıl sonra ev yaptırma hayalini çocuklarına söyledi. Yolu izi olmayan arsaya, evlatları inşaat malzemelerini sırtlarında taşıyarak annelerinin arzusunu yerine getirerek ev yaptılar. Sadece yaz aylarında Akdağ köyündeki evinde kalan Şadiye nine köyüne her gelişinde çocuklarının ya sırtında ya da çarşafın içinde taşınarak evine ulaştırılıyorlar. Yol olmadığı ve yürüyemediği için 3 ay boyunca hep Akdağ Köyündeki evinde kalıyor. Hasta olsa ne hastaneye ne de ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Erzurum merkeze gidebiliyor. Şadiye Nine’nin tek dileği arsasının yolunun yapılarak kolaylıkla gidip gelebilmesi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum